Ny Utbildning på Stensund!

Ny utbildning på Stensund!
SKINNSKATTEBERGS-KURSEN 30 år!


Legendarisk folkmusikkurs inspirerar till uppföljare.
 
För 30 år sedan tog Ale Möller initiativet till att samla sina vänner och spelkamrater till en ettårig kurs på Skinnskattebergs Folkhögskola med ambitionen att fördjupa arbetet med att utveckla den svenska folkmusiken.
 
Kursen kom att på många sätt få stor betydelse.
Många av de som deltog har sedan i olika sammanhang gått i bräschen för nyskapandet; såsom Ellika Frisell och Ola Bäckström. Liksom Anders Norudde, Totte Mattsson och Björn Tollin i gruppen Hedningarna, Jonas Simonsson från Groupa, Tomas Ringdahl från Filarfolket m. fl.
 
Nu, trettio år senare, tar Ale tillsammans med Stensunds Folkhögskola initiativ till en liknade kurs som riktar sig till en ny generation Folk- och Världsmusiker.