Stensunds folkhögskola söker
lärare till båt!

Vi söker lärare till vår Båtbyggarutbildning

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande lärandemiljö i en skola fylld med möjligheter. Din huvudsakliga sysselsättning är att stödja och undervisa deltagarna i praktiskt hantverk med betoning på båtbyggande i traditionell klinkbyggd allmogestil. Du kommer också att jobba med deltagarnas personliga utveckling, stödja, stärka och utmana deltagaren så att de får det bästa förutsättningar för sin kommande yrkesutövning men också för sitt framtida liv.
Arbetsuppgifter
Tjänsten avser undervisning på skolans båtbyggarutbildning.. Kurser som du kommer att undervisa i är bland annat kölsträckning, bordläggning, inredningssnickeri, segelsömnad, repslagning, tjärbränning, smide och svets samt verktygstillverkning men också segling, sjömanskap, friluftsliv, navigation, meteorologi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har hantverksutbildning eller yrkesmässig erfarenhet av båtbyggeri eller liknande snickeriverksamhet. Det är meriterande om du har gott sjömanskap och kan segla.
Du får gärna ha en pedagogisk utbildning med tillhörande lärarexamen, eller motsvarande pedagogisk utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har också erfarenhet inom yrkesfälten och en drivkraft att arbeta som pedagog i en processinriktad utbildning där det är viktigt att koppla samman teori till praktik.
Du är en god pedagog som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du trivs med att arbeta både självständigt och att samarbeta med andra. Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande lärarlagsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Humor är också kul!
Skriv ett brev till oss och berätta vad du har att erbjuda oss och framtida båtbyggarelever...

Stensund är en spännande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter för Dig som lärare. Du ingår i ett dynamiskt lärarlag. Som lärare på Stensund är Du en viktig del i vårt socialpedagogiska arbete.
Det innebär att du måste vara intresserad av människor, och engagera dig i såväl internatliv som andra verksamheter som kan förekomma på en folkhögskola. Det innebär också att du har flera viktiga roller i ditt lärararbete, vid sidan av dina huvudämnen.

Huvudman för Stensunds folkhögskola är Svenska Frisksportförbundet. Stensunds Folkhögskola är en internatfolkhögskola samt kurs-och konferensverksamhet vid Stensunds slott vackert belägen i Trosas skärgård. Stensund har som devis att vara ett växthus för människor, och själva platsen i sig utgör navet som en viktig mötesplats för verksamhetens deltagare. Folkhögskolans grundläggande värderingar bjuder på en miljö som är alkohol- och drogfri.

Välkommen med Din ansökan, och bli vår nya medarbetare i vårt växthus för människor - Stensunds folkhögskola!

Varaktighet
80-100 % tillsvidare ferieanställning, provanställning tillämpas.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning och övriga villkor enligt Branschavtal Arbetsgivaralliansen.

Tillträdesdag
15 augusti 2018.

Kontaktpersoner:
Pelle Nestorzon, 0156-532 00 Växeltelefon, 0708-24 12 21
pelle.nestorzon@stensund.se, kursansvarig
Anneli Sahlin, 0156-532 00 Växeltelefon, 0156-532 12 Direkttelefon, 072- 230 32 60 anneli.sahlin@stensund.se, Rektor

Ansökan
Sista ansökningsdag 180501
Ange referensnummer: Lärare båtbyggarutbildningen

Vi tar emot ansökan via e-post: pelle.nestorzon@stensund.se