Stensunds Folkhögskola söker lärare till vår Hälsocoachutbildning

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande lärandemiljö i en skola fylld med möjligheter. Din huvudsakliga sysselsättning är att stödja eleverna i sitt lärande för att få bästa förutsättningar i sin kommande yrkesroll.
Utbildningen ger våra deltagare möjlighet att certifiera sig till PT, Kostrådgivare och i massage.

Arbetsuppgifter
Tjänsten avser huvudsakligen undervisning på skolans Hälsocoachutbildning.
Kurser som du kommer att undervisa i är bland annat Kommunikation, Hälso- & Friskvårdspedagogik, Motionsmetodik, Stresshantering & Mindfulness, Praktisk coaching, Friluftsliv, Hälsoprojekt, Certifieringsarbete
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med pedagogisk inriktning helst med en tillhörande lärarexamen, eller motsvarande pedagogisk utbildning/erfarenhet som skolan bedömer likvärdig.
Du har egen träningsvana och erfarenhet med att coacha andra i träningssammanhang, samt erfarenhet inom yrkesfälten. Vi ser att du har en drivkraft för att arbeta som pedagog i en processinriktad utbildning där det är viktigt att koppla samman teori till praktik.
Du är en god pedagog som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du trivs med att arbeta både självständigt och att samarbeta med andra. Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande lärarlagsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Stensund är en spännande arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter för Dig som lärare. Du ingår i ett dynamiskt lärarlag. Som lärare på Stensund är Du en viktig del i vårt socialpedagogiska arbete.
Det innebär att du måste vara intresserad av människor, och engagera dig i såväl internatliv som andra verksamheter som kan förekomma på en folkhögskola. Det innebär också att du har flera viktiga roller i ditt lärararbete, vid sidan av dina huvudämnen.

Huvudman för Stensunds folkhögskola är Svenska Frisksportförbundet. Stensunds Folkhögskola är en internatfolkhögskola samt kurs-och konferensverksamhet vid Stensunds slott vackert belägen i Trosas skärgård. Stensund har som devis att vara ett växthus för människor, och själva platsen i sig utgör navet som en viktig mötesplats för verksamhetens deltagare. Folkhögskolans grundläggande värderingar bjuder på en miljö som är alkohol- och drogfri.

Välkommen med Din ansökan, och bli vår nya medarbetare i vårt växthus för människor - Stensunds folkhögskola!

Arbetstid/Varaktighet
100 % tillsvidare ferieanställning, provanställning tillämpas.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning och övriga villkor enligt Branschavtal Arbetsgivaralliansen.
Tillträdesdag
15 augusti 2018.

Kontaktpersoner
Uno Vesterlund, 0156-532 00 Växeltelefon, 070- 283 86 14
Uno.vesterlund@stensund.se, Linjeansvarig
Anneli Sahlin, 0156-532 00 Växeltelefon, 0156-532 12 Direkttelefon, 072- 230 32 60 anneli.sahlin@stensund.se, Rektor

Ansökan
Sista ansökningsdag 180531
Ange referensnummer: Lärare i Hälsocoachutbildningen
Vi tar emot ansökan via epost: anneli.sahlin@stensund.se
Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden och anställning snarast.