Erika: "Jag har fått med mig en större verktygslåda"

Erika Backlund älskar irländsk folkmusik! Just nu spelar hon fiol i bandet ”Mångmiljonstaden” tillsammans med fem vänner som hon lärde känna när hon gick terminskursen ”Irländsk folkmusik”. De har haft två konserter och letar nu spelningar till sommaren. Parallellt med detta brinnande intresse pluggar Erika till läkare i Göteborg.

Musiken har hon haft med sig sedan barndomen, först i form av svensk folkmusik och senare den irländska. Därför var det naturligt för henne att fokusera på musiken på heltid medan hon funderade på hur hon skulle gå vidare efter gymnasiet. ”Det är häftigt hur mycket man kan utvecklas i sin musik på bara ett halvår”, säger hon. ”Jag fick med mig en större verktygslåda när det gäller att jobba med låtar, hur man jobbar med olika färgningar och sväng.”

Huvudläraren Jennikel var otroligt pedagogisk och bra på att se olika behov och möta alla där de var. Låtutlärning, ensemblespel, dans och sång varvades med samtal om vad som gör att det ”låter irländskt”. Det var ett intensivt umgänge i klassen. ”Alla bidrog med olika delar och tillsammans skapade vi ett härligt klimat i gruppen, vi blev som en liten familj.” Efter kursen känner Erika att hon utvecklats både på fiolen och som person och hon har fått vänner för livet.