Niki

”Vi dömer inte, vi visar varandra kärlek och respekt”


Niki Viksell är 20 år och går på Livslinjen. Tidigare har hon mått ganska dåligt, men här känns det bättre.
"Jag känner mig trygg och uppskattad", berättar hon. Redan andra dagen drog klassen ut och bodde över en natt i tält för att lära känna varandra.

"Vi fick vika ut oss för varandra det första vi gjorde och jag var rädd att inte få följa upp det, men det gör vi hela tiden.

Vi dömer inte, vi visar varandra kärlek och respekt. Livslinjen är inriktad på just DIG. Den kan hjälpa dig att finna någon sorts ro. Sen gör vi en del saker bara för att det är roligt också, paddlar kajak eller målar t.ex." Stensunds drogpolicy var en av anledningarna till att Niki sökte hit. "Det är fint att se att folk fungerar i harmoni utan droger", säger Niki som önskar att alla i hela världen var nykterister precis som hon.

Regelbundna tider, bra mat och bra möjligheter att träna är också bra för henne, som är diabetiker. "Jag orkar göra mer, både för mig själv och andra när jag själv mår bra." På fritiden umgås Niki med vänner, spelar kort, bakar, bastar, gymmar, går på promenad eller gör läxor. Alla som vill får vara med. "Här är en skön atmosfär.

Förut kunde jag känna en press på mig att jag var tvungen att rätta mig efter vägen som samhället bestämt åt mig. Nu känner jag att jag kan göra något om jag vill.