Ida:

”Jag vill göra skillnad”


Ida Boman har länge velat bli polis. Inte bara för spänningens skull utan för att känna att det hon gör betyder något. "Jag vill göra skillnad", säger hon.

Tjugosju år gammal har hon redan hunnit prova på att jobba på anstalt och på en flygplats och läst psykologi och juridik på unviversitetet. Ida har sökt till Polishögskolan en gång också. Då tog hon sig igenom alla tester fram till psykologintervjun. "Det var en bra erfarenhet", säger Ida, som planerar att söka igen till våren. Som en förberedelse går hon Allmän kurs polisförberedande och testar på livet på folkhögskola.

"Det är en bra gemenskap på skolan", säger hon, "man kommer nära människor". På profillektionerna har klassen varit figuranter hos södertäljepolisen, varit på rättegång, övat självskydd och gjort ett antal studiebesök, bl.a. på Skavsta flygplats. Dessutom är det mycket fysisk träning. Ida tränar också en hel del på fritiden. "Vi peppar varandra."

Till våren ser Ida fram emot studieresan till Polen, där klassen bl.a. ska besöka Auschwitz; "det kommer att bli spännande men hemskt".