En värld full av
musik

Vill du eller ditt band satsa på musiken? Vill du ha ett halvår fyllt av inspiration och utveckling som du får nytta av resten av din musikkarriär?
Ta chansen och ansök till Sveriges enda renodlade världsmusiklinje, på folkhögskola. En nystartad kurs på initiativ av Ale Möller.

Kursansvarig: Ale Möller

Ale Möller har under många år varit en prisad centralgestalt på den svenska och internationella världsmusikscenen. Han har i sitt arbete utforskat de tekniker som gör att man kan möta musik och musiker från helt andra traditioner och stilar och låta ny musik uppstå ur dessa möten.
2017 tog han initiativet till en Världsmusikkurs på Stensunds Folkhögskola utanför Trosa, riktad till professionella yrkesmusiker. Kursen blev en succé, och efterfrågan väcktes för att även starta en kurs på grundnivå.
Hösten 2018 blir detta verklighet, och chansen finns nu att ansöka även till den.

Kuriosa:
För 30 år sedan tog Ale Möller initiativet till en ettårig kurs på Skinnskattebergs Folkhögskola, för att utveckla den svenska folkmusiken. Den kom att på många sätt få stor betydelse, och många av de som deltog kom att gå i bräschen för nyskapandet; såsom Ellika Frisell, Ola Bäckström och medlemmarna ur grupper som Hedningarna, Groupa och Filarfolket.
Med denna nya kurs riktar sig Ale till en ny generation Folk- och Världsmusiker.

VÄRLDSMUSIKLINJEN.

Stensunds folkhögskola erbjuder två terminsvisa kurser i Världsmusik
– en höstkurs och en vårkurs.

VÅRKURSEN

Kurs på avancerad nivå som kan sökas av som är yrkesmusiker på hel- eller deltid.
–Läs mer -

HÖSTKURSEN
Världsmusikkurs som kan sökas av både band och enskilda musiker.
– Läs mer -