Stensunds båtbyggarskola bjuder ut en hel rad med nybyggda allmogebåtar. Alla båtarna är elevbyggen från skolan som är belägen utanför Trosa i Södermanland.
Du är välkommen att höra av dig eller varför inte komma hit och titta på båtarna, både de färdiga och de som är under produktion!
Till våren finns det ännu fler nybyggda båtar…
Telefon: 0708-24 12 21 Pelle, 0156-532 13 Verkstan
Mail: pelle.nestorzon@stensund.se

loading...

SLUTSÅLDA!
Stensundsekan;

Vår vidareutveckling av Kjellbergsekan är främst ett resultat av att man önskar bättre seglingsegenskaper, det handlar om balans mellan båt och rigg. Vi är väldigt nöjda med Stensundsekans seglingsegenskaper, snabb och enkel att segla i både lätta vindar men också trygg när det blåser i litegrann.
Båten byggs i furu, lärk eller ek och är 4,90 x 1,50.
Försedd med åror, roder,centerbord och en spririgg med ca 10 kvadratmeter segel i röd eller vit Clipper Canvasduk. Här får du en komplett segel och roddbåt!
Pris 45 000-50 000 kronor beroende på material.
Vi har 2 “Stensundsekor” i lager
 

Gotländsk enmänning
När vi hade vårt gotländska tema byggde vi en lite fin enmänning i furu. Den är traditionellt riggad med spririgg, fock och toppsegel i röd Clipper Canvas-duk. Åror, roder, skot mm ingår.
En pärla för den som njuter av att segla traditionell allmogebåt, lätt att segla på egen hand.
Pris 35 000 kronor
Sänkt pris: 28 000

Gotländsk tvåmänning:
Vi har två exemplar av tvåmänning som är lite modifierade för segling i andra vatten än ute på öppna östersjön. Båtarna är utrustade med centerbord för att optimera seglings-egenskaperna, främst på kryssen. Istället för två master har våra exemplar ett större sprisegel (fock och storsegel) i Clipper Canvas-duk, Åror, roder och komplett rigg. Båten mäter 5,20 x 1,60
Pris 49 000 kronor.
SÅLD!

Jaktkanot
En liten pärla till jaktkanot, byggd i furu med däck i lärk. Åror och loggertrigg. Jaktkanoten byggdes främst för jakt på sjöfågel och säl men den går utmärkt att njuta av segling, bad och natur i. Båten är 4,00 x 1,20 m
Pris 35 000 kronor
SÅLD!