Vill du ha
en förändring?

Har du bestämt dig för att göra en stor förändring i ditt liv?

Vill du mjukstarta med studier samtidigt som du går emot dina rädslor och lär känna dig själv?

Då är Allmän kurs Livslinjen något för dig!

Allmän kurs Livslinjen
Längd: 1 läsår
Kursstart: 18 aug 2020
Sista ansökningsdag: Senast 31 maj 2020

Ansvarig lärare: Eva Jansson (eva.jansson@stensund.se)
Kostnader:Kurslitteratur, material, studieresa mm. Beräknas kosta 5 000 kr.
Kurstid: 18 aug 2020 - 11 jun 2021

Prova-på-dagar: 31 mars - 2 april 2020
Klicka här för mer info om Prova på.
Ansök genom att klicka här eller på bilden nedan till högerVi har döpt profilen till Livslinjen därför att vi vill stödja dig som tar beslutet att genomföra en stor förändring i ditt liv. Vårt fokus kommer att vara på dig som individ, på gruppen och på relationer. Du kommer att få många tillfällen att spränga gränser och hitta nya sidor hos dig själv, både i teoretiska studier, praktiska övningar och inom friluftslivets ram. Du får också lära dig mer om vad din kropp behöver för att må bra.

Vad innehåller kursen?
Halva studierna, ca 15 timmar i veckan, ägnar du åt att läsa "gymnasiegemensamma ämnen". Här väljer du själv ämnen och komponerar din egen studieplan beroende på dina behov och vad du orkar med. Läs mer om "gymnasiegemensamma ämnen"! Profildelen består av 12 timmar i veckan och fördelas på två huvudspår; socialpsykologi och friluftsliv. Dessutom ingår en femdagars studieresa utomlands i mars.

Friluftsliv och praktiskt arbete
Friluftsliv är särskilt lämpat vid livsstilsförändringar. I olika aktiviteter får du som individ och gruppmedlem otaliga möjligheter att utvecklas. Vi vandrar, seglar, paddlar havskajak, bor i tält, lyssnar på orrspel och lagar mat över öppen eld. Du får också använda händerna till hantverk och skapande verksamhet som tex trähantverk och eldskulptur.

Socialpsykologi
Inom socialpsykologin arbetar vi med fyra huvudmoment; kommunikation, grupprocesser, personlig utveckling och stresshantering. Mycket av det vi lär oss inom socialpsykologin har direkt bäring på det vi gör inom friluftslivet.

Antagningskriterier

Livslinjen är till för alla – tjejer och killar, yngre och äldre och människor med olika typer av bakgrund. Du ska vara klar med grundskolan och vara beredd att arbeta med att förändra ditt liv. Vi prioriterar sökande som ännu inte har uppnått grundläggande behörighet för högskolestudier.


Här kan du ladda hem hela kursplanen

Utbildningar

Allmän kurs

Livslinjen

beteendevetare

Polisförberedande

profilkurser

båtbyggarlinjen

Hälsocoach

socialpedagog

uppdragsutbildning

byfa

Etablering

Sommarkurser

konferens & Fritid

gästhamn

camping

restaurang

hitta hit

frisksportförbundet